Permis conducere categoria B1 la 16 ani

#Scoala de soferi din Bucuresti ce pregateste viitori conducatori auto in vederea obtinerii permisului de conducere de la 16 ani pentru categoria B1 🚖


Tinerii din Bucuresti trebuie să ştie că vârsta minimă de la care un adolescent poate începe #școala de șoferi pentru #categoriaB1 este de 15 ani și 9 luni, iar cand împlinește vârsta de 16 ani, tânărul poate susține examenul auto.

#CategoriaB1 a permisului de conducere auto cuprinde vehicule cu patru roți (cvadricicluri), acționate cu motoare cu ardere internă sau motoare electrice, a căror masă proprie este cuprinsă între 400-550 kg, având o putere netă maximă ce nu depășește 15kw (20 cai putere). În cazul mașinilor electrice, nu se ia în considerare și greutatea bateriilor. Acestea pot fi conduse și înainte de vârsta majoratului, după obținerea permisului auto #categoriaB1 la 16 ani. 

Vitezele maxime admise pentru #categoriaB1 din permisul de conducere auto sunt de 90 km/h pe autostrăzi, 80 km/h pe drumurile expres sau pe cele naționale europene (E) și 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri.

Cursurile pentru obtinerea permisului auto #categoriaB1 au tariful de 1.800 de lei, care se poate achita și în rate. #Școala de șoferi la 16 ani este la fel de riguroasă” precum cea pentru restul categoriilor de permis auto. Cursanții trebuie să urmeze atât ore de legislație rutiera, cât și ore de conducere în trafic. 

Mai exact, vor avea nevoie de cel puțin 4 săptămâni de pregătire, perioadă în care vor efectua 24 de ore de teorie și 20 de ore de practică. 

#Permis auto la 16 ani 

După terminarea cursurilor școlii de șoferi, este nevoie de întocmirea dosarului pentru examen, care va cuprinde:

  • copie carte de identitate
  • cerere tip inscriere eliberata de scoala
  • aviz psihologic valabil 6 luni
  • fisa medicala auto valabila 1 an
  • certificat de cazier judiciar cu mențiunea „examen auto” valabil pentru 6 luni (se poate obține de la orice secție de poliție cu birou de cazier judiciar, pe loc și fără costuri)
  • fisă de școlarizare realizată la sediul şcolii de șoferi
  • taxă permis 89 LEI( se achită la Poșta Română, BCR, ghișeu online)

Apoi, viitorii șoferi se vor programa la sediul din Bucuresti al D.R.P.C.I.V. la proba de examen teoretica și practica.

Examenul teoretic implică rezolvarea unui chestionar cu 26 de întrebări la care trebuie date cel puțin 22 de răspunsuri corecte, iar la proba practică, viitorii tineri șoferi vor fi asistați de un examinator al Poliției Rutiere. 

Rezervarile se realizeaza in prealabil la tel. 0724227034, email office@scoala-soferi-bucuresti.ro sau accesand formularul online http://www.scoala-soferi-bucuresti.ro/contact